Bestel online! | Advies nodig? Bel 0113-760905
Stalen aanvragen Offerte

Kunstgras & onderhoud

Kunstgras onderhouden kost weinig moeite: met een kleine inspanning kunt u jarenlang genieten van uw kunstgras. Het is echter wel belangrijk om het onderhoudsvriendelijke kunstgras schoon te houden. Wilt u weten hoe u dat kunt doen? Lees dan snel verder!

Bladeren en takken

Het schoonmaken van kunstgras begint bij het verwijderen van bladeren en takken die op de grasmat liggen. Dit kunt u doen met een kunstgrasbezem of een bladblazer. Als u de bladeren met de kunstgrasbezem van het kunstgras haalt, dan is het van belang dat u de bladeren niet te lang hebt laten liggen. Als bladeren namelijk een poos op het gazon liggen, drogen ze uit. Bij het harken versplinteren ze dan helemaal en zijn ze moeilijk van tussen de kunstgrasvezels te halen. Het voordeel van het verwijderen van de bladeren met een bladblazer is dat het goed en snel gebeurt. Het grote voordeel van schoonmaken met de kunstgrasbezem is dat u alle bladeren direct op de plek hebt waar u ze wilt hebben en ze gemakkelijk op kunt ruimen.

Soms kan er op een enkele plaats ook wat onkruid zijn gaan groeien. Onkruid vindt u vaak aan de randen van het gazon. Ook dit moet u weghalen. Dit kunt u handmatig doen, maar ook met behulp van onkruidbestrijdingsmiddelen. Vraagt u zich af of uw onkruidbestrijdingsmiddel geen gevaar oplevert voor uw kunstgras en de omgeving, dan kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Huisdieren en kunstgras

In ons vorige blog schreven wij over huisdieren en kunstgras. De conclusie van die blog was dat huisdieren en kunstgras een prima combinatie vormen. Het kan gebeuren dat de uitwerpselen en de urine van uw huisdieren op het gazon terechtkomen. Dit is geen probleem: omdat kunstgras zeer sterk is, kunt u het goed reinigen zonder het te beschadigen. Daarnaast zullen de uitwerpselen van uw dieren geen negatieve invloed hebben op uw kunstgras. Er treden geen verkleuringen op: het achterblijven van kale of bruine plekken is verleden tijd bij kunstgras. Wanneer

u toch nog last hebt van geurhinder door de ontlasting van uw huisdier, bijvoorbeeld in de zomer, dan kunt u gebruik maken van de Ecopets Urine Buster. Deze gemakkelijk aan te brengen spray neutraliseert de geur en tast het kunstgras niet aan.

Borstelen voor een mooi gazon!

Voor het reinigen van kunstgras kunt u zelf een sopje maken. Verder kunnen na verloop van tijd de kunstgrasvezels een platgelopen indruk maken. Om deze weer omhoog te krijgen, borstelt u na verloop van tijd het kunstgras op en strooit het in met speciaal instrooizand. Dit kunt u doen met een bezem. Hoe vaak u het kunstgras moet borstelen en instrooien is afhankelijk van het gebruik, maar ook van het type kunstgras. Een kunstgrasmat die bedoeld is voor sport en spel zal namelijk minder snel plat worden dan een sierkunstgrasmat. Door uw kunstgras te borstelen, ziet uw kunstgrasgazon er weer mooi uit!

Twijfelt u of uw manier van schoonmaken goed is of heeft u andere, specifieke vragen? Neem dan contact met ons op. Wij van uw Kunstgras helpen u graag!

De voordelen van uw Kunstgras
  • Meerdere vestigingen in Nederland & België
  • Geproduceerd in Nederland
  • Gratis stalenpakket
  • Uit voorraad leverbaar, wilt u direct meenemen? Geef u bestelling dan door via de webshop of info@uwkunstgras.nl
  • 10 jaar UV garantie
  • Wij versturen uw Kunstgras in Nederland & België