Bestel online! | Advies nodig? Bel 0113-760905
Stalen aanvragen Offerte

Kunstgras: een oplossing bij hooikoorts!

In de maanden mei tot september produceren planten veel stuifmeel. Dit zorgt bij veel mensen voor hooikoortsklachten. Ongeveer 9% van de Nederlandse bevolking heeft zelfs last van hooikoorts, ook wel ‘pollinose’ genaamd. Het afweersysteem geeft een allergische reactie die een ontstekingsreactie in het lichaam veroorzaakt. De klachten zijn heel divers. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld te maken krijgen met neusklachten, oogklachten, mondklachten, keelklachten, longklachten, huidklachten en vermoeidheid.

Hooikoortsklachten voorkomen

De grootste invloed op pollen is het weer. Het weer beïnvloedt de hoeveelheid pollen in de lucht. De soorten pollen zijn overigens het hele jaar door heel verschillend en al met al duren de klachten vaak een lange tijd. Door minder pollen in te ademen nemen de klachten af. Een goede remedie is om de hele dag in huis te blijven. Zo voorkomt u dat u in aanraking komt met stuifmeel. Dit is echter geen reële optie. Een goede tip is om uw activiteiten af te stemmen op de weersomstandigheden. In de ochtend, bij vochtig weer en na een regenbui zijn er bijvoorbeeld minder pollen in de lucht. Vermijd het platteland in droge periodes en zoek beschutting of blijf binnenshuis op winderige dagen.

Hooikoorts en kunstgras

Daarnaast zijn er veel mensen die ook last hebben van graspollen. Zij kunnen beter uit de buurt blijven van gras. Dit beperkt de bewegingsvrijheid enorm, vooral bij jonge kinderen. Zo heeft u misschien een iemand in uw gezin die last heeft van graspollen. Dit zorgt ervoor dat u niet volledig kunt genieten in uw tuin. Daarom is kunstgras het overwegen waard! Hierdoor neemt het aantal prikkels af en de bewegingsvrijheid van de persoon in kwestie toe.

Met kunstgras kunt u voortaan zorgeloos én met het hele gezin genieten van uw tuin!

De voordelen van uw Kunstgras
  • Meerdere vestigingen in Nederland & België
  • Geproduceerd in Nederland
  • Gratis stalenpakket
  • Uit voorraad leverbaar, wilt u direct meenemen? Geef u bestelling dan door via de webshop of info@uwkunstgras.nl
  • 10 jaar UV garantie
  • Wij versturen uw Kunstgras in Nederland & België